Gwoonvoorhuisdieren Gwoonvoorthuis

Een robotstofzuiger die ook dweilt

Wie wil dat nu niet, een robotstofzuiger die ook dweilt. Nou mijn interesse was snel gewekt. Sinds een paar maanden hebben we een labradoodle die Bobbi heet. Een echte doodle, superlief, maar ook dol op water en modder. Ze is wit maar met het herfstweer heeft ze na de meeste keren uitlaten letterlijk zwarte pootjes. Dan voel je ons probleem al aankomen.

Tot voor Bobbi woonden we saampjes en bleef onze vloer meestal schoon. We hebben beneden een natuurstenen vloer met een groot kleed tussen de banken bij de zithoek. Tot nu was het dus stofzuigen en gewoon met de hand dweilen. Nu met Bobbi kunnen we dagelijks stofzuigen en dweilen. Daarvoor zoeken we dus een oplossing, stofzuigen met onze Dyson gaat soepel, maar dat dweilen breekt op.

Nu zijn er twee opties die we kunnen kopen, een Kärcher floor cleaner of een robotstofzuiger die ook dweilt. De Kärcher vervangt ook gelijk de stofzuiger want het zegt een twee in één te zijn. Zuigen en dweilen dus. Een rondje begane grond kan dus in één keer. Ehmmm toch niet want de karcher kan alleen op een harde vloer. Het kleed moet dus apart gezogen worden. Dus kijken we ook naar een robotstofzuiger.

De robotstofzuiger is er tegenwoordig ook met een dweilfunctie beschikbaar. De robotstofzuiger kan zowel werken op harde vloeren als kortpolig tapijt. Op zich ideaal. Maar hoe reageert Bobbi op zo’n nieuw electrisch zelfrijdend huisdier. Valt ze hem aan of wordt het speelgoed. Zo’n robot kun je instellen via een app en laten zuigen, dweilen of vegen. Met een robotstofzuiger is je enige inspanning dus zo ongeveer het bedienen van de app.

Wat gaan we in ons huis doen?

Dit vind je misschien ook leuk...