Gwoonvooropreis

Koel kamperen met een airco

Wil jij dat ook: koel kamperen met een airco? Wij voelen er wel wat voor in ieder geval. Zoals we al eerder hebben geschreven, hebben we eind vorig jaar een caravan gekocht en er al een weekje mee proef gekampeerd. Tijdens die proef vakantie waren we er al achter wat we zoal misten. Dat hebben we laatst allemaal gekocht bij de grootste kampeerwinkel van Nederland. Daar kwamen we ook een hele serie verschillende airco mogelijkheden tegen, van opbouw tot mobiele airco’s. Dat wierp de vraag op hebben we een airco nodig in Spanje of Zuid Frankrijk.

Koel kamperen met een airco is nu dus de vraag en waar ben je het beste mee af. Een mobiele airco is al snel 22 kilo en neemt aardig wat ruimte in. Op de camping hang je de ene helft aan een raamstijl en zorgt dat hij waterpas hangt. Het andere gedeelte zet je binnen op bijvoorbeeld tafel. Raam dicht, stekker in het stopcontact en koelen maar. Verdere minpunt is dat je bij vele reviews over de Mestic leest dat het buiten gedeelte vrij veel herrie maakt en je dus niet echt vrienden maakt met je buren op de camping.

Dan heb je de opbouw airco is er bijvoorbeeld van dometic. Ook circa 22 kilo en moet waterpas op een plat dak. Dat betekent dus veelal een extra gat in het dak. Wij hebben namelijk maar 1 luik waar hij in zou kunnen en dat is een hellend stuk dak. Dan wordt het passen en meten want er is ook nog een luik van 50 x 70 cm en een toiletgroep. Gaat ie op de achterzijde van het dak, dan heeft het waarschijnlijk invloed op je kogeldruk. Is dat slim?

Nog een optie een bankairco van Truma. Een soort grote doos die in een bank past. Met deze Truma kun je niet alleen koelen maar ook verwarmen. Je moet alleen wel de nodige slangen aansluiten zodat je 3 uitblaaspunten hebt. Verder ben je wel weer ruimte kwijt onder de banken en daar heb je wellicht ook al een accu staan voor je mover.

Zo zijn wij momenteel hard aan het nadenken over wat te doen? Een airco of nemen we gewoon een ventilator mee? Wat zijn jou ideeen over een airco op vakantie? Laat het ons gerust weten xodat we een nog betere beslissing kunnen nemen.

Klik hieronder op de verschillende airco’s om meer te lezen over de eigenschappen.

Dit vind je misschien ook leuk...