Gwoonvoorthuis

Koel slapen in de zomer

Vandaag een aantal verkoelende tips voor de komende dagen. Koel slapen in de zomer is wat iedereen wel wil. De komende dagen is het warm, je hebt nog geen airco en je kan de slaap niet vatten door de hitte. Ben je dus opzoek naar lekker verkoelende slaaptips? Lees dan snel verder en koel slapen in de zomer gaat ook jou goed af.

1. Koel slapen in de zomer: Maak je eigen verkoelende ventilator

Vul een paar plastic flessen met water (niet helemaal vol, anders kunnen ze barsten) en gooi ze in de vriezer. Je kunt zoveel flessen invriezen als je wilt.

Plaats nu je ventilator (hier vind je de bestverkochte ventilatorenin je slaapkamer en plaats de flessen met bevroren water ervoor. De lucht blaast langs de koude flessen en zal afkoelen. Uiteraard zullen de flessen langzaam ontdooien en zal de werking afnemen.

Oja zet de flessen in een platte bak om te voorkomen dat je vloer nat wordt door condenswater dat ontstaat.

Het kost even wat moeite, maar deze verkoeling scheelt echt een paar graden

2. Haal de koele avond buitenlucht naar binnen

Is het buiten lekker afgekoeld maar is het binnen nog steeds benauwd? Trek de koelere buitenlucht dan naar binnen.

Zorg dat je in je slaapkamer een raam open hebt staan. Zet een flinke ventilator in de raamopening en zorg dat hij de kamer in blaast – op de hoogste stand. Je ventilator zal langzaam de warme lucht uit de kamer drukken. De koelere avondlucht trekt de ventilator als het ware naar binnen.

3. Neem een koele douche

Neem een koele douche voor je naar bed gaat en eindig met koud water.

Je hoeft geen ijskoude douche te nemen, maar net even iets kouder dan comfortabel is. Zo koelt je lichaam iets af en geeftt net verkoeling om daarna lekker in slaap te vallen.

4. Zet je ventilator zacht

Als je het warm hebt dan ga je zweten. Je koelt weer af als je zweet verdampt. Hiervoor heb je vaak maar een klein briesje nodig. Zet je ventilator in de laagste stand, gericht op je lichaam. Soms is het lekker om hem te laten zwenken, dat moet je even uitproberen.

Richt hem niet op je gezicht. Zo voorkom je dat je de volgende dag brak wakker wordt met een loopneus en droge ogen.

5. Bereid je voor op de hitte

Koel slapen in de zomer, doe je zo.

In Nederland is het regelmatig warm en broeierig. Als je het moeilijk vindt om te slapen met zulke dagen, kan het slim zijn om de nodige middelen in huis te hebben tegen de hitte.

Koop een goede ventilator. Eentje die stil is, die genoeg kracht heeft en misschien zelfs een timer of afstandsbediening heeft (zodat je je bed niet uit hoeft als je het koud krijgt). Wellicht is een Dyson een idee voor je.

Nog koeler neem een aircooler. Een aircooler is een tussenvorm tussen een airco en een ventilator. Je kunt hem vullen met water of zelfs ijs, en hiermee koelt hij de lucht. Het verbruikt ook veel minder stroom dan een airco. Wellicht een goede oplossing voor jou

Beheers je klimaat met een mobiele airco. Met een mobiele airco kun je iedere ruimte op de gewenste koele temperatuur brengen. Het kost meer energie en de lucht wordt droog, maar het wordt wel koel. En dat is een uitkomst als je het moet doen met een bloedhete zolderkamer waar het dak nog warmte uitstraalt.

vooral: vergeet niet om een paar flessen in de ijskast te gooien als er hitte op komst is om voor je ventilator te zetten.

Koel kamperen lees dan in ons vakantieblog

Dit vind je misschien ook leuk...