Gwoonvoorthuis

Kunstenaar in de spotlight

Gwoonvoorthuis neemt trends waar en vindt voor jou inspiratie en woonplezier. Pop art en kleurige art zien we steeds vaker als ‘statement pieces’ in huizen. Deze blog dan ook een kunstenaar in de spotlight en wel Hans Breuker, één van de bekendste pop artists van Nederland, en we vroegen hem de hemd van het lijf:

Wat voor werk maak je?
Mijn thema’s zijn motivatie, liefde en pop culture. In een gekke mix van kleuren en streetart. Neo pop art. Ik laat me inspireren door cartoons maar ook door populaire cultuur en mijn brein gooit dat allemaal in een creatieve blender.

Sinds wanneer maak je al kunst
Ik teken mijn hele leven al. Maar sinds 2016 na de verkoop van mijn eerste bedrijf had ik de tijd om mijn kinderdroom waar te maken. En sinds 2021 ben ik full time artist. Dat komt omdat ik toen ging experimenteren met de ipad. Al mijn art teken ik namelijk op de ipad. Je kunt op die manier veel vrijer creëren én de klant kan de art op zijn of haar gewenste formaat en materiaal kopen (canvas, aluminium, poster of plexiglas).

Dus je kan de art op alle formaten krijgen?
Yep! Én je kan kiezen om de art te personaliseren! Dus voor een klein bedrag kan je de naam van een vriend(in), je partner of wie dan ook erin zetten. Ideaal als cadeau.

Wie zijn je klanten?
Ambitieuze leuke mensen die van kleur en het leven houden, gwoonvoorthuis volgers dus.

Zo. Daar is over nagedacht.
Hahaha! Jazeker. Bij kunst zijn de klanten vaak een afspiegeling van jezelf. Ik hou echt van het leven en van vrolijke art. Maar ik wil ook heel graag het maximale uit mezelf halen. Die combinatie maakt een groot portfoilio van bijna 300 artprints waar je uit kunt kiezen.

Door wie raak jij geïnspireerd?
Mijn ultieme inspiratiebron is Mr. Brainwash. De Banksy film ‘Exit through the gift shop’ vind ik zo’n heerlijk bizar en geweldig verhaal. Hoe Mr. Brainwas zijn artwork maakte en de pop art naar zo’n fantastisch niveau bracht vond ik een eye opener en gaf mij een soort toestemming om niet zo zwaar aan ‘kunst’ te denken. Ik wil gewoon prettig ogende art prints maken en mensen blij en gemotiveerd maken. Daarom heb ik lak aan het ‘art establishment.’

Ambitie motivatie art

We herkennen ook andere kunstenaars in je werken als Alec Monopoly en Herman Brood.
Zeker! Ik vind copyright nonsens, mensen zullen altijd werk van de echte kunstenaar willen hebben. Maar als er een stijl is waar veel vraag naar is maak ik dat. Ik geef er mijn eigen draai aan en ik maak gewoon waar ik zin in heb.

Hoe zie je de toekomst
Ik denk dat we wel genoeg hebben van die saaie Scandinavische nikserigheid van vormen en milde kleuren. We willen weer kleur na die saaie periode van corona. Vrolijkheid in onze huizen en kantoren. Uitgesproken art die een ruimte tot leven wekken, waar je blij van wordt als je smorgens aan het ontbijt zit.

Mijn artprints koop je al vanaf een paar tientjes op poster, dus je kunt vaak wisselen. Ik voorspel dat artprints leidend worden in intereur vanweg de prijs, als je een kunstwerk van een paar duizend euro koopt hangt dat voor eeuwig in je woonkamer. Is toch saai!

Wauw dat was het interview! Ben jij de volgende kunstenaar in de spotlight? Neem dan contact met ons op. Interviews willen we blijven doen vanaf nu.

Ambitie motivatie art

Kunstenaar in de spotlight

Dit vind je misschien ook leuk...