Gwoonvoorthuis

Maak je tuin winterklaar

Maak je tuin winterklaar in Oktober.

Grasmaaien: Het wordt kouder en het gras zal minder hard groeien. Je hoeft daarom minder vaak te maaien en kunt het gras langer laten op ca 5 centimeter. Het gras is vochtiger dus probeer in een najaarszonnetje te maaien. Maak anders goed je maaier schoon als het gras vochtig is.

Verticuteren: Je kan verticuteren zien als verticaal maaien om het gras meer ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Je haalt zo mos en ander organisch materiaal tussen het gras weg.

Gras herstellen: Heb je last van kale plekken in het gras, bijvoorbeeld door het verticuteren zaai dan graszaad bij op de kale plekken. De bodem is nog steeds warm genoeg, dus het graszaad krijgt nog de kans om te kiemen.

Bollen poten: Oktober is dé uitgelezen maand om bloembollen te planten. Door verschillende soorten bollen te planten en rekening te houden met de bloeitijd heb je vanaf januari iedere maand plezier van voorjaarsbloeiers. Plant sneeuwklokjes voor januari, krokussen en irissen voor februari, narcissen en blauwe druifjes voor maart en tulpen voor de maanden april en mei.

Vijveronderhoud: span een net over de vijver zodat er geen bladeren in kunnen vallen. Zo blijft je vijver schoon en start je beter in het komend jaar. Rottende bladeren zijn trouwens ook schadelijk voor je vissen als er ijs op de vijver ligt, dus hou je vijver scoon en span preventief een net.

Maak je tuin winterklaar het kan nog in oktober voor bijvoorbeeld volgend jaar een mooi gazon.

Dit vind je misschien ook leuk...