Gwoonvooropreis

Met je hond op vakantie

Voordat je met je hond op vakantie gaat moet je over een aantal dingen nadenken. Onze hond Bobbi is een labradoodle met een best dik vacht. Je dient dus rekening te houden met de te verwachten temperaturen op je bestemming. Hoe houden we Bobbi dus koel op warme dagen? Wel we hadden natuurlijk al een hondenbed met zonnescherm voor haar gekocht zoals je eerder al kon lezen. Toch leek ons dat niet afdoende voor de vakantie in Spanje.

Zo kwamen we ondertussen weer terecht in onze favoriete winkel voor kamperen. Bobbi staat zelfs ondertussen op Obelinks Instagram waar ze voor de opblaasbare hondentent zit. Op de hondenafdeling hebben we het een en ander gekocht om haar verkoeling te geven. Zo hebben we nu een koelmat en een hondenbadje. Zo kan ze op de campingplek zelf bepalen waar ze koel wil liggen. In haar hondenbed, koelmat of in het badje.

Verder hebben we 2 hondennetten gekocht. De pen met kabel vonden we namelijk niet ideaal om haar op de kampeerplek te houden. Of de luifelstokken gingen om of de stoelen vielen om maar altijd zat de draad niet goed. Nu hebben we zo ongeveer de hele plek afgezet met het hondennet. Aan beide zijden van de caravan de “deurtjes” zodat we zelf makkelijk van de plek kunnen. Bobbi heeft haar vrijheid op de plek en kan heerlijk rondlopen zonder van alles omver te trekken. Zo kan ze naast alle verkoelende gadgets ook gewoon een lekker koelschaduwplekje vinden op de kampeerplek.

Met je hond op vakantie naar het buitenland betekent ook een bezoekje aan de dierenarts voor de benodigde vaccinatie en het hondenpaspoort up to date bijgewerkt, verder moet je je even verdiepen in de regels van je vakantieland, zoals voor in de auto bijvoorbeeld.

klik je op onderstaande foto’s kom je op de juiste webpagina van Obelink terecht.

Dit vind je misschien ook leuk...