Gwoonvooropreis

Vakantiebestemming Costa Brava

Onze favoriete bestemming is absoluut de Costa Brava. Vakantiebestemming Costa Brava heeft voor ons uitvalsbasis Platja d’Aro, bijna gelijk aan het strandje Ses Torretes. Daar kunnen we genieten van het fantastische uitzicht, maar kunnen we ook vlot naar heel veel mooie plaatsen in Catalonië. We rijden jaarlijks de Route Soleil mimaal eenmaal af om in Platja d’Aro te komen en een aantal weken samen te genieten van al het moois dat Platja d’Aro biedt.

Ben je in Platja d’Aro ga zeker naar Peratallada en waan je terug in de middeleeuwen. Prachtige oude straatjes een kasteeltoren en heuse toegangspoorten en nog grotendeels een soort stadsgracht. Midden in het dorp neem je natuurlijk een lekker drankje op een terrasje. Heerlijk om je terug in de tijd te wanen. Parkeerruimte is er rond het dorp genoeg. Ben je fan van keramiek ga dan zeker keramiek shoppen in La Bisbal d’Empordà dat pal naast Peratallada ligt. Beide plaatsen zijn met gemak op één dag te bezoeken.

Wil je eens wat anders meemaken ga dan een avondje naar Barcelona. Bezoek daar dan de magische fonteinen op de Montjuïc. De fonteinen geven meerdere avonden per week een magische lichtshow met muziek. Je aandacht zal van begin tot eind getrokken blijven op de lichtshow in de dansende fonteinen. Ons in iedergeval wel. Wat een magisch samenspel van water, kleur en geluid. Je auto kun je kwijt in één van de parkeergarages. Er ligt er zelfs eentje onder de fonteinen. Kijk voor de juiste dagen en tijden van de Font Màgica op bijvoorbeeld Barcelonatips.

Aan de Costa Brava heb je natuurlijk nog veel meer gave plaatsen om te bezoeken zoals Olat, Pals, Begur, L’Escala en Cadaques en Girona maar ook bijvoorbeeld Figueres waar je natuurlijk het museum van Dali bezoekt.

Vakantiebestemming Costa Brava is dus meer dan strand zon en zee!

Dit vind je misschien ook leuk...