moobpaalS
Gwoonvooropreis Gwoonvoorthuis

Vakantiegevoel in de tuin

Het vakantiegevoel in de tuin hebben we door onze Perzische slaapboom. Ook wel bekend als Albizia Julibrissin. Voor mij een boom met een dubbel gevoel. We genieten elk jaar van deze boom in Platja d’aro, waar hij veelvuldig staat in het centrum van het dorp. Daar heb je dan hele straten met deze aparte bloemenpracht. Deze bloemenpracht geeft mij dan ook keer op keer het echte vakantiegevoel. Voor mij hoort deze boom gewoon bij Platja d’aro. Drie jaar geleden nadat we terug geroepen waren vanuit Platja d’aro in verband met mijn vader en we de avond na zijn overlijden in het tuincentrum waren, kwamen we de Ibizia tegen. We hebben hem toen gekocht als nagedachtenis.

Sindsdien hebben we zelf het vakantiegevoel in de tuin. De perzische slaapboom doet haar naam eer aan, want ze sluit ’s avonds haar bladeren. De bloemenpracht duurt echt weken en zo hebt je bijna de zomer een echt vakantie gevoel in je eigen tuin. Al kan de slaapboom ook prima op een balkon. We hebben hem als kuipplant want echt winterhard is hij niet. ‘S winters zal de slaapboom dus ook in Nederland zijn bladeren verliezen. We verzorgen de slaapboom elk jaar optimaal om er meerdere mooie herinneringen op na te houden. Het vakantiegevoel, maar ook de herinneringen aan mijn vader. Dubbele maar mooie gevoelens dus.

Als kuipplant doet de perzische slaapboom het prima. Op zijn tijd de juiste voeding en de uitgebloeide bloemen verwijderen. Al is dat laatste ook meer om het terras schoon te houden. De boom is een echte aanrader voor iedereen die zijn vakantiegevoel vast wil houden. In het najaar zul je wel een binnenplek moeten hebben, waar wel licht komt. Vorstvrij is voldoende trouwens. Je komt hem steeds vaker tegen bij een goed tuincentrum of natuurlijk online in een goede webshop.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Dit vind je misschien ook leuk...