Gwoonvoorthuis

Warmpjes de winter door

Warmpjes de winter door en gas besparen, het kan. Al enig tijd liep ik met de gedachte, hoe kan ik gas besparen en er toch warmpjes bijzitten deze winter. Ons huis is niet zo goed geïsoleerd dat een warmtepomp zinvol zou zijn of een torenhoge investering zou zijn voor extra isolatie, vloerverwarming etc etc. Wel hadden we al 12 zonnepanelen die meer energie leveren dan we met ons tweetjes verbruiken.

Afgelopen zomer kreeg ik het idee om een airco aan te schaffen. Niet om te koelen, maar om te verwarmen. Eigenlijk is een airco een lucht/lucht warmtepomp. Dus waarom zou dat niet kunnen en wat zou dat verbruiken. Menig gesprek gevoerd hierover en hoe meer ik het erover had hoe zekerder ik werd. Een airco is de “tussen” oplossing. Dus een airco maar welke dan?

De eisen kwamen op tafel, zowel koelen als verwarmen zuinig dus A+++, wifi bediening, telefoon app, passend in het interieur, betrouwbare leverancier en goede garantie. Zo kwamen we uit bij aircodoc ( nee we zijn niet gesponsord). Ook daar mijn idee neergelegd en die vertelden me dat ik groot gelijk had en zo kwamen we uit op de LG Prestige, niet de voordeligste maar wel zuinig en instaat om de hele benedenverdieping te koelen en verwarmen.

Afgelopen week heeft Aircodoc.nl de airco vakkundig geplaatst. Goede, vriendelijke, professionele Stek gecertificeerde monteurs die ook nog eens heel netjes werkten. Na de montage alles keurig uitgelegd en zelfs de app op mijn telefoon ingesteld. Hoe lekker kan het zijn. Zoals gezegd we zijn niet gesponsord maar echt ik raad dit bedrijf aan, bekijk hun website maar eens. Wij gaan warmpjes de winter door en nog eens voordelig ook.

Natuurlijk zijn er vast ook alternatieven te bedenken, maar heb je zonnepanelen dan kon dit wel eens een goede oplossing zijn om je huis zomers te koelen en in de winter te verwarmen. Nog een andere oplossing lijkt me voor kleine ruimtes een infrarood verwarming. Dat zou ook energiezuinig zijn en zelfs te koop met een eigen foto er op. Daarover later meer.

Dit vind je misschien ook leuk...