Gwoonvoorthuis

Wonen in Zwermdorp Deventer

Deventer krijgt een nieuwe woonwijk grenzend aan Diepenveen. Nu nog maisland maar, wie weet gaan we over een jaar verhuizen en gaan we wonen in Zwermdorp Deventer. Zwermdorp komt te liggen in het zandwetering park van Steenbrugge. De eerste woningen waar we ons nu op ingeschreven hebben zijn in de vorm van Halle-huizen, een type Sallandse boerderij. Echt een gave uitstraling! De ontwikkelaar is BPD bouwfonds.

Mocht je je afvragen hoe ze aan de naam Zwermdorp komen….. dat zit zo. De woningen liggen straks vrij in het huidige park. Daarmee wordt gerefereerd aan verzameling van verspreid liggende woningen in et Sallands landschap. Dit kun je associëren met een zwerm woningen die samen Zwermdorp vormen. Er is dus nagedacht over de naam en het wijkje wordt dus ruim van opzet. En aan de rand lijkt ons helemaal tof met uitzicht op het zandweteringpark met de wetering die erdoorheen loopt.

Zelf lijkt ons de eerste rij huizen zoals gezegd erg gaaf aan de rand van het park komen, maar niet alleen door de ligging. We werden getriggerd door de levensloopbestendige woningen. Altijd makkelijk voor later een slaap- en badkamer op de begane grond. Daarnaast zijn de woningen mooi zuinig dus duurzaam en staan tussen park en het bos dus ideaal om Bobbi onze hond uit te laten. Wie weet komen we dus te wonen in zwermdorp Deventer. Nu hebben we de eerste inschrijving gedaan. Binnenkort moet je dan woningvoorkeuren op gaan geven als ook de tekeningen er zijn. Voorlopig hebben we ons opgegeven voor twee onder een kap woningen, hoekwoningen en levensloopbestendige woningen. Nu maar duimen, dat als we onze voorkeuren hebben ingediend ook ingeloot worden. En natuurlijk hopen we ook dat ze een beetje betaalbaar zijn.

We houden jullie op de hoogte hoe het verder gaat met onze gooi naar een nieuwe woning!

Dit vind je misschien ook leuk...